Stadsarchief Almere

Bij het Stadsarchief kan iedereen documenten, boeken en beeldmateriaal over Almere opvragen. De stadsarchivaris en haar team zijn u daarbij graag van dienst.


Database
Via de database van het Stadsarchief - digitaalerfgoed.almere.nl - kunt u documenten in pdf-vorm inzien uit het gemeentelijk beleidsarchief (1976 tot en met 1994). Van de resterende jaren én van andere organisaties en particulieren vindt u de archiefinventarissen. Daarnaast kunt u zoeken in de beeldcollectie met meer dan 60.000 foto's met Almere als onderwerp.

Bouw mee aan de Almeerse geschiedenis
Voor een stad in ontwikkeling als Almere vormen herinneringen aan en van Almeerse persoonlijkheden, verenigingen en comités de bouwstenen van de stadsgeschiedenis. Suggesties en tips hierover zijn van harte welkom bij het Stadsarchief. Het Stadsarchief nodigt u of uw organisatie uit om mee te bouwen aan de geschiedenis van Almere en beeldmateriaal en documenten aan te leveren in het archief.

Spreekuur
Het Stadsarchief houdt spreekuur in de eigen publieksruimte aan de Stadhuispromenade 2 (ingang aan het plein tussen Stadhuis en nieuwe bibliotheek).

Spreekuurtijd: dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 16.00 uur

U kunt bij onze medewerkers archiefdocumenten aanvragen* of materiaal voor het archief aanleveren. Natuurlijk is het Stadsarchief buiten de spreekuren bereikbaar voor vragen en mededelingen op telefoonnummer 14 036 of per e-mail.

*Wilt u een archiefstuk inzien? Geef dit dan minimaal ŽŽn dag van tevoren aan via stadsarchief@almere.nl..

Banner met wisselende foto's van oud-AlmereMeer over Stadsarchief Almere

Home|Login|nl en
Online queries with scopeQuery™