Stadsarchief Almere

Bij het Stadsarchief Almere kan iedereen documenten, boeken en beeldmateriaal over Almere opvragen. De stadsarchivaris en haar team zijn u daarbij graag van dienst.


Database
Via de database van het Stadsarchief - digitaalerfgoed.almere.nl - kunt u documenten inzien uit het gemeentelijk beleidsarchief (1976 tot en met 1994) en bouwdossiers tot en met 1998. Ook tienduizenden foto's en honderden uren videomateriaal van onder andere Almere TV zijn beschikbaar. Online zijn ook de archiefinventarissen van diverse Almeerse organisaties en particulieren te vinden.
Stadsarchief website Actuele informatie over de tentoonstellingen, de serie Foto van de Maand en diverse uitgelichte collecties vindt u ook op de website stadsarchief.almere.nl.

Inzage en materiaal aanvragen Wilt u materiaal inkijken, inzage in een bouwdossier of foto's in hoge resolutie aanvragen? Maak een afspraak of stel uw vraag via stadsarchief@almere.nl. We helpen u graag. We proberen uw vraag of verzoek binnen 1 of 2 werkdagen te beantwoorden.

Locatie en openingstijden
Het Stadsarchief is gevestigd aan de Stadhuispromenade 2 (ingang aan het plein tussen Stadhuis en nieuwe bibliotheek) in Almere Stad. We zijn geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Banner met wisselende foto's van oud-AlmereMeer over Stadsarchief Almere

Home|Login|nl en
Online queries with scopeQuery™