6.3.1-11-B Detailhandel in Almere : ruimte en diversiteit in winkelgebieden : hoe wordt Almere een complete en aantrekkelijke winkelstad? : welke ontwikkelingen zijn te verwachten in het stadshart en de stadsdeelcentra? : welke winkelvoorzieningen willen we in buurten en wijken bevorderen? : wat g

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:6.3.1-11-B

Kenmerken

Titel:Detailhandel in Almere : ruimte en diversiteit in winkelgebieden : hoe wordt Almere een complete en aantrekkelijke winkelstad? : welke ontwikkelingen zijn te verwachten in het stadshart en de stadsdeelcentra? : welke winkelvoorzieningen willen we in buurten en wijken bevorderen? : wat gaan we doen om dit te bereiken?
Corporatieve auteur:Gemeente Almere, Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Afdeling Economische Zaken
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:11-2004
Paginering:56 p., bijl.
Illustraties:ill., foto's, tab., krt., graf.
Formaat:30 x 21 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:6.3.1-A
Aantal:1
Materiaalsoort:Rapport
PDF
Samenvatting:Met de nota ‘Detailhandel in Almere’ wil de gemeente haar visie geven op de toekomstige ontwikkeling van de winkelgebieden in Almere. Het inwonertal neemt snel toe, groeit van ca. 172.000 in 2004 tot ca. 206.000 in 2010. En ook de dynamiek in de detailhandel gaat steeds sneller. Vraag en aanbod zijn in Almere in voortdurende verandering. Dit vraagt om flexibiliteit in de planvorming. Daarom is in de detailhandelsnota gekozen voor een kwalitatieve visie op de structuur van winkelgebieden. Een visie op hoofdlijnen, die het kader biedt voor verdere evenwichtige ontwikkeling van de detailhandel in de verschillende delen van Almere. Daarbij bevat de nota een toetsingskader voor de beoordeling van nieuwe initiatieven op hun toegevoegde waarde aan de bestaande en toekomstige detailhandelstructuur.Vooral in de huidige economische situatie, waarbij in 2003 de bestedingen in de non-foodsector voor het eerst in jaren niet zijn gestegen, maar zelfs iets zijn gedaald, wil de gemeente nieuwe initiatieven zorgvuldig afwegen. Extra aandacht wordt ook besteed aan de monitoring van detailhandelsontwikkelingen.
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Geen beperkingen
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1510762
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en