9.3-04 Scholieren- en Publieksenquêtes Archeologie 2005 : vinden basisschoolleerlingen archeologie leuk? Kennen de inwoners de archeologische geschiedenis van Almere? Willen jongeren en volwassenen meer weten van of doen met acheologie?, 12-2005 (boek/artikel)

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:9.3-04

Kenmerken

Titel:Scholieren- en Publieksenquêtes Archeologie 2005 : vinden basisschoolleerlingen archeologie leuk? Kennen de inwoners de archeologische geschiedenis van Almere? Willen jongeren en volwassenen meer weten van of doen met acheologie?
Corporatieve auteur:Gemeente Almere, Stafdienst Bestuurs- en Beleidscoördinatie, Onderzoek en statistiek
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:12-2005
Paginering:36 p.
Illustraties:ill., foto's, tab., graf.
Formaat:30 x 21 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:9.3-A
Aantal:1
Materiaalsoort:Onderzoek
Enquête
PDF
Samenvatting:Uit het onderzoek in 2005 bleek onder meer dat basisschoolleerlingen die een lespakket over archeologie hadden gevolgd, beter op de hoogte zijn en meer interesse tonen in archeologie. De leerlingen krijgen het liefst informatie over archeologie via de school, die het meest genoemd werd, vervolgens: televisie en de bibliotheek. Ook is er veel animo voor een tentoonstelling of museum. Internet pakt iets lager uit dan verwacht, op de vijfde plek. Tenslotte blijken leerlingen die het lespakket op school hebben gevolgd vaker meegedaan te hebben aan een archeologische opgraving
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Geen beperkingen
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1512542
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en