NL-AlrSA-CGA-44 Woonmarkt Almere, 1977-2006 (archiefvormer)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-CGA-44
Titel:Woonmarkt Almere
Datering:1977 - 2006
Beschrijvingsniveau:archiefvormer

Informatie over omvang

Omvang:6 meter en 385 inventarisnummers, verdeeld over 1 archiefdoos en 50 prentendozen
Strekkende meter:6,00

Informatie over context

Archiefvormer(s):Gemeente Almere
Institutionele geschiedenis of Biografie:Woonmarkt Almere was informatiecentrum, waar bezoekers informatie konnen krijgen over de soorten en typen woningen die in Almere beschikbaar kwamen. De woonmarkt was een initiatief van de gemeente Almere, in samenwerking met de woningbouwverenigingen, projektontwikkelaars en andere bij de woningbouw betrokken bedrijven en instellingen. Niet alleen kon men informatie krijgen over lopende en aanstaande bouwprojekten met bijbehorende folders en woningplattegronden, maar ook meer in het algemeen over Almere als woonstad.
In 1985 besluit de Gemeente Almere om een Wooninformatiecentrum te starten. In mei 1985 is het zover en wordt de Almere Woonmarkt geopend in restaurant de Groene Wig aan de Amsterdamweg in Stedenwijk in Almere Stad. Elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur, ook de zaterdag en zondag. Vooral in de weekends wordt de Woonmarkt zeer druk bezocht, met veel bezoekers uit Amsterdam.
In 1988 trekt de Woonmarkt in bij het gemeentelijk Informatiecentrum in het stadhuis en heeft oefent daar tot 1997 haar activiteiten op de begane grond uit. Door veranderingen van diverse taken die door de Gemeente moeten worden uitgeoefend, wordt in in november1991 in de centrale hal een grote paarse balie gebouwd waarbij er een integratie plaats vindt met de receptie. Langzaam maar zeker verdwijnt de vraag naar algemene informatie en informatie over woningen. Mede doordat de projectontwikkelaars gestopt waren met hun vaste bijdrage aan de Almere Woonmarkt wordt het in stand houden van een aparte Woonmarkt uiteindelijk onmogelijk.

Voorwaarden voor raadpleging en gebruik

Voorwaarden voor raadpleging:Er zijn geen voorwaarden voor raadpleging. Het bestand is volledig openbaar.

Aanvullende opmerkingen

Aantekening:Citeerinstructie:
Bij het gebruik van bronnen uit dit archief dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling.
- VOLLEDIG: Stadsarchief Almere, Archief Woonmarkt Almere (NL-AlrSA-CGA-44), inv. nr. …
- VERKORT: SA Almere, Woonmarkt Almere (CGA-44), inv. nr. …

Beschrijvingsbeheer

Datering van de beschrijvingen:2010 (A. Galiart)
 

Gebruik

Einddatum inzagebeperking:31-12-2006
Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1525225
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en