3.3.2-51-(2009) Minima in Almere 2009 : hoeveel minimahuishoudens kent Almere? : waar wonen de minimahuishoudens? : hoeveel huishoudens maken gebruik van inkomensregelingen?, 2010 (boek/artikel)

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:3.3.2-51-(2009)

Kenmerken

Titel:Minima in Almere 2009 : hoeveel minimahuishoudens kent Almere? : waar wonen de minimahuishoudens? : hoeveel huishoudens maken gebruik van inkomensregelingen?
Auteur/Vervaardiger:Klaske Grimmerink
Marian Huisman
Corporatieve auteur:Gemeente Almere, Stafdienst Bestuurszaken, team O&S
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:2010
Paginering:54 p., bijl.
Illustraties:ill., graf., tab., krt.
Formaat:30 x 21 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:Archief 31
Aantal:1
Annotatie:Met voorwoord van: Ineke Smidt, Wethouder Participatie, Zorg en Inkomen
Materiaalsoort:Rapport
pdf
Samenvatting:Almere is inmiddels gegroeid tot de zevende stad van Nederland, met bijna 190.000 inwoners. De suburbane ontstaansgeschiedenis heeft geleid tot een diverse bevolkingssamenstelling qua cultuur, opleiding, inkomen, werk, vrijetijdsbesteding en betrokkenheid van bewoners bij de stad en de directe woonomgeving. Almere telt veel jonge gezinnen, werkenden en tweeverdieners. Naast de kwaliteit van de stad is er echter ook een kwetsbare kant van de stad. Deze kwetsbaarheid geldt demografische en sociaal economische aspecten van de stad. Er is bijvoorbeeld een hoog en toenemend aandeel eenoudergezinnen, een relatief hoge jeugdwerkloosheid, dagelijkse files die de bereikbaarheid van banen in de regio bedreigen en een lager aandeel hoog opgeleiden dan gemiddeld, die van belang geacht worden voor de ontwikkeling tot een aantrekkelijke stad.1 Een andere kwetsbaarheid ligt bij de gezinnen in Almere die onder druk staan: er is tijdsdruk door het hoge aandeel tweeverdieners, die ten koste gaat van gezinsactiviteiten en sociaal maatschappelijke activiteiten.2 Ook is er bij veel gezinnen sprake van financiële druk door de hoogte van hypotheken en de aflossing van overige schulden. Door de beperkte ontwikkeling van de verkoopwaarde van de woningen wordt door het eigen woningbezit relatief weinig kapitaal opgebouwd.
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1592937
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en