NL-AlrSA-BI-90.07 Knipselverzameling Van Rheenen Sport, 1986-2010 (archief/collectie)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-BI-90.07
Titel:Knipselverzameling Van Rheenen Sport
Datering:1986 - 2010
Beschrijvingsniveau:archief/collectie

Informatie over omvang

Omvang:De verzameling omvat 215 inventarisnummers.
Strekkende meter:0,00

Informatie over context

Archiefvormer(s):Jan Willem van Rheenen
Institutionele geschiedenis of Biografie:Jan Willem van Rheenen begon in 1986 met het geven van judolessen aan 40 kinderen in verschillende gymzalen in de stad. Op een gegeven moment hadden we 600 leerlingen, we konden zo niet meer verder. Ik had het geluk dat ik in de ruimte bij een bedrijf hier in de buurt fitness mocht gaan geven. Dat werd de basis voor een eigen clubhuis, op deze locatie. In 1991 opent hij een eigen sportschool in Kruidenwijk in het Rie Mastenbroeksportpark. In 2012 volgt een tweede vestiging aan de Marathonlaan nabij het Fanny Blankers Koensportpark.
Geschiedenis archiefbeheer:De knipsels zijn afkomstig grotendeels afkomstig uit de lokale media (Almare, Almere Vandaag, Groene Weekblad, Dagblad van Almere, Almere Deze Week). De knipsels zijn door Van Rheenen zelf verzameld. De teksten van de artikelen zijn grotendeels van de hand van Jan Willem Van Rheenen zelf.
Verwerving:In 2012 heeft Stadsarchief Almere de knipselcollectie kort in bruikleen gekregen om de collectie te ordenen, inventariseren en daarna te digitaliseren. Na afloop van de werkzaamheden is de originele knipselverzameling weer teruggegaan naar Van Rheenen Sport. De gedigitaliseerde knipsels zijn als collectie toegevoegd aan de bibliotheekverzamelingen van Stadsarchief Almere.

Informatie over inhoud en structuur

Waardering en selectie:Alle knipsels zijn (gedigitaliseerd) opgenomen in de collectie.
Verwachte aanvullingen:Er worden geen aanvullingen verwacht.
Ordening:De knipsels waren aanvankelijk bijna niet geordend. Na ontvangst is een globale indeling gemaakt op onderwerp en per onderwerp zijn de documenten wanneer mogelijk op chronologische volgorde gelegd. De indeling is nu als volgt:
1. Sportschool en zwembad
2. Sporten
3. Activiteiten en acties
4. Publicaties
De categorie Sporten is weer onderverdeeld in Zwemmen, Judo - examens, Judo - wedstrijden, Judo - kinderen, Fitness - fietsen en Fitness - aerobics.

Voorwaarden voor raadpleging en gebruik

Voorwaarden voor raadpleging:Er zijn geen beperkingen aan de raadpleging van de stukken. De knipselcollectie is volledig openbaar.
Taal en schrift:Nederlands
Fysieke kenmerken en technische vereisten:De collectie in beheer bij Stadsarchief Almere is volledig digitaal. Raadpleging is mogelijk via de internetcatalogus van het Stadsarchief, maar de gebruiker dient dan wel te beschikken over een programma dat PDF-bestanden kan openen en weergeven.

Toegangen

Nadere toegangen:inventaris

Informatie over gerelateerd materiaal

Bestaan en bewaarplaats van originelen:De originele knipsels zijn in beheer bij Van Rheenen Sport.

Aanvullende opmerkingen

Aantekening:Bij het gebruik van bronnen uit dit archief dient de collectie tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling.
VOLLEDIG: Stadsarchief Almere, Knipselcollectie Van Rheenen Sport (NL-AlrSA-BI-90.07), inv. nr. …
VERKORT: SA Almere, Knipselcollectie Van Rheenen, inv. nr. …

Een interview met Jan Willem van Rheenen uit oktober 2012 is als pdf toegevoegd aan dit bestand.

Beschrijvingsbeheer

Verantwoording:De knipselscollectie is na binnenkomst geordend en gedateerd door E. Puijk (in het kader van een maatschappelijk stage). De knipsels zijn vervolgens door E. Blankert genummerd en per knipsel beschreven, waarbij de titel van de artikelen als uitganspunt is gehanteerd.
Datering van de beschrijvingen:2013
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1597582
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en