OBJ-0057 Tegel met als opdruk een blauwgekleurde afbeelding van het IJsselmeer met daarop aangegeven de steden Enkhuizen en Lelystad, gevisualiseerd door een kenmerkend gebouw, met daaronder de tekst 'December 1976 dijk Lelystad-Enkhuizen open'., 1976 (voorwerp)

Hiërarchische presentatie


Afbeelding:

Codering

Code:OBJ-0057

Kenmerken

Objectsoort:tegel
Materiaaltype:voorwerp
Titel:Tegel met als opdruk een blauwgekleurde afbeelding van het IJsselmeer met daarop aangegeven de steden Enkhuizen en Lelystad, gevisualiseerd door een kenmerkend gebouw, met daaronder de tekst 'December 1976 dijk Lelystad-Enkhuizen open'.
Auteur/Vervaardiger:onbekend
Datering:1976
Techniek:gebakken
handgeschilderd
Materiaalsoort:aardewerk
Afmetingen:16 x 16 x 1 cm
Aantal:1

Overige gegevens

Opmerkingen:De Houtribdijk (ook bekend als Markerwaarddijk, Markermeerdijk en Dijk Enkhuizen-Lelystad) is een waterkering in Nederland. De dijk (eigenlijk een dam) werd aangelegd tussen 1963 en 1976, en scheidt het IJsselmeer af van het Markermeer (dat ook wel het zuidelijke IJsselmeer wordt genoemd). De 26 kilometer lange dijk was bedoeld voor de inpoldering van het zuidelijk gedeelte van het IJsselmeer tot de Markerwaard, maar in 2003 is besloten deze Flevopolder definitief niet meer aan te leggen.
Bergingsnummer:34.1.4
Fotonummer:GERT2027
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1611806
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en