NL-AlrSA-CGA-57 The City Hall Singers, 2001-2014 (archiefvormer)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-CGA-57
Titel:The City Hall Singers
Datering:tussen 2001 en 2014
Datum(s) vervaardiging (opmerkingen):2001-2014
Beschrijvingsniveau:archiefvormer

Informatie over omvang

Omvang:0,24m, verdeeld over 69 inventarisnummers in 2 archiefdozen en gedeeltelijk digitaal

Informatie over context

Archiefvormer(s):The City Hall Singers
Institutionele geschiedenis of Biografie:Het koor 'The City Hall Singers' is in 2001 door enkele gemeenteambtenaren opgericht na een algehele gemeentelijke reorganisatie. Het doel was om al die dolende ambtenaren weer samen te brengen.
Het koor is vrijwel direct na oprichting geadopteerd door personeelsvereniging Zijpalm. Als dirigent werd de bekende Almeerse persoonlijkheid Gerard Poot aangetrokken met de opdracht een diverterend programma samen te stellen. Voor elk wat wils dus maar wel vierstemmig.

Vanwege het tijdstip van de repetities valt het koor in de categorie ‘pauzekoren’.
Elke maandag tijdens lunchtijd kwam het koor een uurtje bij elkaar om te repeteren in de raadzaal van het stadhuis. De aangekochte piano werd midden in de zaal geplaatst en uit alle hoeken van het stadhuis kwamen de ambtenaren, nog op hun boterham kauwend, om fijn samen te zingen.
Het koor verzorgde vrijwel elk jaar een concert. En ze nam vanaf 2009 deel aan jaarlijkse bedrijfskorenfestivals die achtereenvolgens in Leeuwarden, Almere, Arnhem en
‘s Hertogenbosch plaats vonden. In 2009 won zij de prijs voor het meest verrassende repertoire. En in 2012 kreeg het koor de publieksprijs.
De gang van zaken binnen het koor werd georganiseerd door een koorcommissie. Elk jaar werd op locatie een koordag georganiseerd waarbij extra aandacht werd gegeven aan zangtechniek en presentatie.

Door het hoge arbeidsethos van de Almeerse ambtenaar werd er helaas veelvuldig verzuimd om de repetities bij te wonen. En zo verdween het aanvankelijke enthousiasme bij de leden.
Burgemeester Annemarie Jorritsma was beschermvrouwe van het koor. Toen zij in 2015 haar ambt bij de gemeente Almere neerlegde was dit ook het moment voor dirigent en koor om er mee te stoppen.
Geschiedenis archiefbeheer:In de eerste jaren was er naast repertoirevorming weinig archiefvorming bij de organisatie; vanaf ongeveer 2006 is groot deel van het archief ook of alleen digitaal aanwezig. Daar waar ook de stukken op papier en digitaal aanwezig zijn zijn de digitale stukken gekoppeld aan de beschrijvingen. Indien slechts alleen digitaal aanwezig dan is dit te herkennen aan de aanduiding 'digitaal' in het veld materiele vorm.

Beschrijvingsbeheer

Verantwoording:A.Galiart (ArchiefBC)
Datering van de beschrijvingen:2017
 

Descriptoren

Items:  The City Hall Singers (Almere Organisaties\Gemeente Almere)
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1793044
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en