NL-AlrSA-CPA-3 Archief van het Vrouwencentrum 'Vrouw-inn' ('Elkerlyc'), Almere, 1978-1998 (archiefvormer)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-CPA-3
Titel:Archief van het Vrouwencentrum 'Vrouw-inn' ('Elkerlyc'), Almere
Datering:1978 - 1998
Beschrijvingsniveau:archiefvormer

Informatie over omvang

Omvang:0,5 meter en 28 inventarisnummers verdeeld over 4 archiefdozen
Strekkende meter:0,50

Informatie over context

Institutionele geschiedenis of Biografie:Op 10 oktober 1978 werd aan het Middelhof 63 in Almere-Haven het vrouwencentrum geopend. Dit kreeg als naam 'Vrouw-inn'. In 1979 verhuist men naar het buurtcentrum 'de Haven'. Al weer in oktober 1980 verhuisde men weer, nu naar de Zuidmark in Almere-Haven.
In 1989 is men na veel strubbelingen verhuisd naar de Kampenweg in Almere Stad. Tegelijkertijd is de naam gewijzigd van 'Vrouw-inn' in 'Elckerlyc'.
De activiteiten werden door een kleine werkgroep voorbereid en uitgevoerd. In 1981 besloot men om de structuur te wijzigen en is aanstalten gemaakt om de stichting 'Vrouw-inn Almere' op te richten. Dit is in op 1 december 1982 geëffectueerd. Vrouwen konden gaan deelnemen in allerlei werkgroepen, vanuit de werkgroepen zaten vertegenwoordigers in de Vrouw-innraad. In de vergaderingen van deze raad werden allerlei algemene zaken besproken en het beleid uitgezet. Vanuit de raad werd een algemeen bestuur gekozen waaruit weer het dagelijks bestuur is gekozen.
In het begin waren er kleine bijeenkomsten rond specifieke thema's.Dit werd langzamerhand uitgebreid tot een volwassen programma met cursussen en aparte praat- en doegroepen. Een jaarlijks terugkerende evenement was de viering van 8 maart, de internationale vrouwendag. Ook het 10 en 15 jarig bestaan is uitgebreid gevierd.
Verwerving:Hoe het archief terecht gekomen is bij de gemeente Almere is niet meer te achterhalen.

Informatie over inhoud en structuur

Bereik en inhoud:Een aantal fotoseries is helaas niet verder te dateren omdat geen duidelijke aanwijzingen zijn voor welke activiteit ze zijn gemaakt. Eventueel nader onderzoek met behulp van oud-bezoekers van het centrum kan zorgen dat enkele fotoseries alsnog beschreven en gedateerd kunnen worden.
Waardering en selectie:Omdat het archief vrij incompleet is, is de selectie beperkt tot het verwijderen van enkele dubbele stukken.

Voorwaarden voor raadpleging en gebruik

Toegangen

Nadere toegangen:inventaris

Aanvullende opmerkingen

Aantekening:Bij het gebruik van bronnen uit dit archief dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling.
- VOLLEDIG: Stadsarchief Almere, Archief van het Vrouwencentrum 'Vrouw-inn' ('Elkerlyc'), Almere (NL-AlrSA-CPA-3), inv. nr. …
- VERKORT: SA Almere, Archief Vrouwencentrum 'Vrouw-inn' (CPA-3), inv. nr. …

Beschrijvingsbeheer

Datering van de beschrijvingen:2004
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1477713
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en