5.2.4-11-A Almere Hout noord, op weg naar een sociaal duurzame wijk : deel 1 - Visievorming voor de ontwikkeling van Almere Hout noord, 12-2008 (boek/artikel)

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:5.2.4-11-A

Kenmerken

Titel:Almere Hout noord, op weg naar een sociaal duurzame wijk : deel 1 - Visievorming voor de ontwikkeling van Almere Hout noord
Auteur/Vervaardiger:Peter Paul Witsen
Corporatieve auteur:Gemeente Almere, Afdeling communicatie
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:12-2008
Paginering:227 p.
Illustraties:ill., foto's, krt., schema, graf., afb., tek., plgr.
Formaat:20 x 31 cm
31 x 20 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:5.2.4-A
5.2.4-S
Aantal:2
Annotatie:Met voorwoord van: Adri Duivesteijn, wethouder ruimtelijke ordening en wonen, Almere
Ringband versie in de Studiezaal
Materiaalsoort:Plan
Ringband
Boek
PDF
Samenvatting:Tien corporaties zijn de uitdaging aangegaan en hebben een visiedocument ontwikkeld.1 In dit visiedocument verwoorden zij hun visie op sociale duurzaamheid en de vertaalslag van visie naar concrete sociale draagstructuur. Daarnaast geven zij aan hoe zij de integrale ontwikkeling en het beheer van de wijk willen regisseren. Hoe nu verder? De geselecteerde corporaties zijn gevraagd om hun visie uit te werken in onder meer een plan van aanpak, een programma en een stedenbouwkundig plan. Ook in deze fase worden wij bijgestaan door de beoordelingscommissie, die de plannen kritisch tegen het licht zal houden. Begin 2009 moet duidelijk worden welke van de drie corporaties deze spannende en innovatieve weg verder met ons zal bewandelen en de regierol zal gaan vervullen. Tot die tijd kunt u zich verdiepen in de verschillende, soms sterk uiteenlopende visies op een sociaal duurzame wijk. In deel één van deze publicatie vindt u de kaders die de gemeente de corporaties heeft meegegeven. Almere is een laboratorium voor vernieuwing op het gebied van stedenbouw en architectuur. Ook op het terrein van duurzaamheid - op ecologisch, sociaal en economisch gebied - wil Almere een voorloper zijn. We hebben dit dan ook nadrukkelijk gedefinieerd: in ideologische uitgangspunten voor een sociaal duurzame wijk en in de Almere Principles. In deel twee vindt u de visies die door de corporaties zijn opgesteld. Wij hebben ervoor gekozen de visies integraal op te nemen; vorm en inhoud gaan hand in hand.
 

Bestanden

Bestanden:
  • 5.2.4-11-A_Almere_Hout_Noord_op_weg_naar_een_sociaal_duurzame_wijk_2008.pdf
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Geen beperkingen
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1513024
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en