5.2.4-11-B Almere Hout noord, op weg naar een sociaal duurzame wijk : advies van de beoordelingscommissie Almere Hout Noord : tweede fase, 24-03-2009 (boek/artikel)

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:5.2.4-11-B

Kenmerken

Titel:Almere Hout noord, op weg naar een sociaal duurzame wijk : advies van de beoordelingscommissie Almere Hout Noord : tweede fase
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:24-3-2009
Paginering:32 p.
Formaat:30 x 21 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:5.2.4-A
Aantal:1
Materiaalsoort:Rapport
PDF
Samenvatting:De belangrijkste innovatie zit in het denken over de procesmatige ontwikkeling van een nieuwe wijk in de wetenschap dat die wijk niet met de laatst opgeleverde woning klaar is. Een duurzame wijk is vijftig tot honderd jaar later nog steeds gezond, en krijgt de gelegenheid om met de tijd mee te groeien. Dat vraagt bij de eerste ontwikkeling om flexibiliteit en overmaat in de bouw en, misschien nog belangrijker, om de voorwaarden waaronder alle betrokkenen (bewoners, bedrijven, instellingen, beheerders) zich geroepen voelen om zich te blijven inspannen voor de toekomst van de wijk. Dat houdt de wijk in sociaal, economisch en ruimtelijk opzicht weerbaar en eigentijds. Zo’n wijk moet vanzelfsprekend ook in ecologisch en milieutechnisch opzicht duurzaam zijn. Alle inspanningen verliezen hun waarde zodra de wijk te maken zou krijgen met onhoudbare energiesystemen, verschraalde natuurwaarden of een ontoereikende watervoorziening.
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Geen beperkingen
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1513025
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en