NL-AlrSA-CPA-52 Archief Stichting AAP, 2005-2016 (archiefvormer)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-CPA-52
Titel:Archief Stichting AAP
Datering:2005 - 2016
Beschrijvingsniveau:archiefvormer

Informatie over omvang

Omvang:37 MB - Alleen digitale bestanden
Aantal:12
Strekkende meter:0,00

Informatie over context

Archiefvormer(s):Stichting AAP
Vervaardiger of Vormer (koppeling Partner): Stichting AAP (NL-Almere)
Institutionele geschiedenis of Biografie:Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor apen en andere uitheemse zoogdieren. De dieren die bij AAP terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, circussen, louche dierentuinen, proefdierlaboratoria of rechtstreeks van particulieren. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om geestelijk en lichamelijk weer gezond te worden. Daarna worden de dieren herplaatst in een meer natuurlijke omgeving, zoals een reservaat of gerenommeerde dierentuin.

Het werkterrein van AAP verschuift steeds verder van Nederland naar Europa. Niet alleen m.b.t. de opvang dieren (momenteel in Nederland en Spanje), maar vooral m.b.t. preventie. Steeds vaker biedt AAP haar expertise aan of wordt gevraagd om advies bij wetgeving- en handhavingsvraagstukken van autoriteiten in andere Europese landen.

Stichting AAP is voor het grootste deel van haar inkomsten afhankelijk van begunstigers. Naast het donateurschap zijn er diverse andere manieren om AAP te steunen.

MISSIE
In een wereld waarin dierenwelzijn sterk onder druk staat, is het de missie van AAP om het welzijn van uitheemse, niet-gedomesticeerde dieren duurzaam te verbeteren.
Dit doen zij door:
– Opvang van vaak ernstig mishandelde of verwaarloosde dieren uit de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen en van particulieren.
– Voorkomen dat deze dieren in deze situatie terechtkomen door beïnvloeding van beleid en wetgeving, ondersteuning te bieden bij handhaving en het geven van voorlichting aan particulieren.
Dit gebeurt zoveel mogelijk in samenwerking met (inter)nationale partners.

Bron: Beleidsplan 2014-2018
Verwerving:In 2017 heeft Stadsarchief Almere digitale publicaties van jaarverslagen en een beleidsplan van Stichting AAP verworven.

Informatie over inhoud en structuur

Waardering en selectie:Er is geen selectie gemaakt in het geschonken materiaal, alles is opgenomen in het archief.
Ordening:Omdat het een zeer kleine collectie betreft was er geen oorspronkelijke ordening aanwezig (behalve alfabetische en daarmee chronologische sortering van de bestanden). Er is dus ook nauwelijks een ordening aangebracht.

Voorwaarden voor raadpleging en gebruik

Taal en schrift:Nederlands
Fysieke kenmerken en technische vereisten:Het archief bestaat in zijn geheel uit PDF-bestanden. Software om PDf-bestanden te lezen is dus nodig om het archief te kunnen raadplegen.

Beschrijvingsbeheer

Verantwoording:Suzanne Nellestijn
Datering van de beschrijvingen:maart 2020
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1837509
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en