NL-AlrSA-CPA-55 Archief van de Stichting ter Bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere, 1994-2012 (archiefvormer)

Hiërarchische presentatie


Informatie over identificatie

Code:NL-AlrSA-CPA-55
Titel:Archief van de Stichting ter Bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere
Datering:1994 - 2012
Beschrijvingsniveau:archiefvormer

Informatie over omvang

Omvang:1 standaard archiefdoos; 26 inventarisnummers
Strekkende meter:0,12

Informatie over context

Archiefvormer(s):Stichting ter Bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere (SFA)
Vervaardiger of Vormer (koppeling Partner): Stichting ter Bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere (SFA) (NL-Almere)
Collectieperiode:1994 - 2012
Institutionele geschiedenis of Biografie:De Stichting ter bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere (SFA) werd in 1994 opgericht. De stichting had tot doel, zoals de naam al zegt, om de schaatsfaciliteiten in Almere uit te breiden. In de beginjaren resulteerde dit in de aanleg van een natuurijsbaan in het Beatrixpark en landijsbaan De Pinguïn aan de Bachweg. Beiden bestaan niet meer. Het volgende project was het realiseren van een kunstijsbaan in Almere. De SFA heeft onder meer meegewerkt aan plannen om in Almere een nationaal schaatscentrum te realiseren. Hoewel de KNSB aanvankelijk de gunning verleende aan Icedôme in Almere bleek dit daarna niet financieel haalbaar en is het niet doorgegaan. De stichting is in 2012 ontbonden, omdat zij niet verwachtte bij te kunnen dragen aan het realiseren van een kunstijsbaan in Almere.
Geschiedenis archiefbeheer:Het archief is vermoedelijk gevormd door Jan van Straaten, die zowel actief was in de Stichting ter bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere (SFA) als in de Almeerse Schaatsvereniging (ASV), daarom bevinden zich in het archief stukken met betrekking tot beide organisaties. De oorspronkelijke ordening is grotendeels aangehouden, namelijk een ordening op de verschillende onderwerpen in het archief.
Verwerving:Het archief is anoniem geschonken aan het stadsarchief. Vermoedelijk niet omdat de schenker perse anoniem wilde blijven, maar omdat er vanwege het coronavirus niemand aanwezig was op het stadsarchief om het archief in ontvangst te nemen, en de schenker het archief voor de deur heeft achtergelaten zonder zijn of haar naam.

Informatie over inhoud en structuur

Waardering en selectie:Uit het archief zijn alleen dubbele stukken verwijderd, verder zijn alle geschonken stukken opgenomen.

Voorwaarden voor raadpleging en gebruik

Voorwaarden voor raadpleging:Het archief is openbaar met uitzondering van inventarisnummer CPA-55.08. De openbaarheidsbeperking i.v.m. persoonlijke levenssfeer geldt tot 1-1-2063

Aanvullende opmerkingen

Aantekening:Citeerinstructie:
Bij het gebruik van bronnen uit dit archief dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling.
- VOLLEDIG: Stadsarchief Almere, Archief van de Stichting ter Bevordering van Schaatsfaciliteiten in Almere (SFA) (NL-AlrSA-CPA-55), inv. nr. …
- VERKORT: SA Almere, Archief SFA (CPA-55), inv. nr. …

Beschrijvingsbeheer

Verantwoording:Suzanne Nellestijn
Datering van de beschrijvingen:2020
 

Bestanden

Bestanden:geen
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Without limits
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1838431
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en