8.2-12-C Wet maatschappelijke ondersteuning : deelnota 3 : Almeers antwoord op de bezuinigingen AWBZ : deelnota bij WMO-nota 2010-2014 "De kracht van Almere", 2010 (boek/artikel)

Hiërarchische presentatie


Codering

Code:8.2-12-C

Kenmerken

Titel:Wet maatschappelijke ondersteuning : deelnota 3 : Almeers antwoord op de bezuinigingen AWBZ : deelnota bij WMO-nota 2010-2014 "De kracht van Almere"
Plaats van uitgave:Almere
Uitgever:Gemeente Almere
Datering:2010
Paginering:16 p.
Illustraties:ill., foto's, tab.
Formaat:30 x 21 cm

Overige gegevens

Bergingsnummer:8.2-A
Aantal:1
Materiaalsoort:Nota
PDF
Samenvatting:De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is ingesteld voor de financiering van de langdurige zorg. Dit zijn kosten voor zorg die niet via een particuliere verzekering te financieren zijn. De laatste jaren zijn de functies in de AWBZ verder uitgebreid en zijn er steeds meer mensen aanspraak gaan maken op de AWBZ-zorg. Om de AWBZ-zorg voor nu en in de toekomst kwalitatief goed en betaalbaar te houden, heeft het kabinet in haar brief ‘Zeker van zorg nu en straks' een aantal maatregelen opgesteld die bestaan uit het beperken van de toegang tot de AWBZ en het beperken van de omvang van de zorg. De hoofdgedachte daarbij is dat het rijk de AWBZ alleen toegankelijk wil maken voor die klantgroepen waarvoor de AWBZ in eerste instantie ook bedoeld is; namelijk voor de meest kwetsbare burgers uit onze samenleving. Dit zijn mensen die zonder ondersteuning een grote kans op ongewenste intramuralisering of verwaarlozing hebben. In deze notitie beschrijven wij de consequenties van de nieuwe pakketmaatregel.
 

Bestanden

Bestanden:
 

Gebruik

Toestemming vereist:None
Raadpleegbaarheid:Wordt niet uitgeleend
Toegankelijkheid:Public
 

URL voor deze beschrijving

URL: https://digitaalerfgoed.almere.nl/detail.aspx?ID=1592385
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Inloggen|nl en